عموم جامعه محل کسب و کار را برای حضور معلولان مناسب سازی کند

تهران- ایرنا- معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت: علاوه بر دستگاه‌ها، عموم جامعه از نظر اخلاقی و وجدانی وظیفه دارند که محل کسب و کار را طوری مناسب‌سازی کنند که سالمندان و معلولان نیز از امکانات عادی جامعه استفاده کنند.

به گزارش روز سه شنبه سازمان بهزیستی کشور، محمد نفریه افزود: همچنین ناوگان حمل و نقل عمومی باید طوری مناسب‌سازی شود که معلولان اعم از معلولان حرکتی و یا نابینایان و ناشنوایان قادر به استفاده از خدمات عمومی حمل و نقل باشند.

وی ادامه داد: شاخصه توانمندسازی معلولان حضور فیزیکی و رفع موانع برای حضور در سطح جامعه است. معلولان برای ادامه به زندگی عادی خود باید همچون سایر مردم از امکانات عمومی و عادی سطح جامعه استفاده کنند و البته این توقع زیادی هم نیست.

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به حمایت‌های قانونی از معلولان در جامعه، گفت: مواد ۲ تا ۵ قانون حمایت از افراد دارای معلولیت به لزوم مناسب‌سازی اماکن عمومی، نهادها سازمان ها، ادارات دولتی و غیردولتی و پارک و سینما و راه و ساختمان حمل و نقل عمومی تأکید کرده است که طبق این قوانین نهادهای متولی از جمله وزارت راه، شهرداری‌ها و تمام دستگاه‌های دولتی مکلف به مناسب‌سازی فضاهای خود برای استفاده معلولان هستند.

وی تاکید کرد: مناسب‌سازی فقط محدود به امکانات عبور و مرور و تردد نمی‌شود بلکه نحوه برخورد همه پرسنل دستگاه ها با معلولان را نیز در بر می‌گیرد و تمام دستگاه‌ها و پرسنل باید نحوه برخورد با یک معلول را بدانند.

نفریه از افزایش توجه بسیاری از دستگاه‌ها همچون شهرداری‌ها، وزارت مسکن و وزارت کشور به جامعه معلولان ابراز خرسندی کرد و افزود: فرودگاه‌ها، راه آهن و دانشگاه آزاد در سال گذشته از این منظر مورد ارزیابی و توجه قرار گرفتند و ما در جهت مناسب‌سازی فضا برای معلولان وارد مذاکره شدیم.

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به طرح محیط تراز معلولان، گفت: محیط‌هایی که شاخص‌های مناسب‌سازی را رعایت می‌کنند توسط سازمان یک نماد دریافت می‌کنند تا محل تردد معلولان مشخص شود البته مناسب‌سازی فقط مختص معلولان نیست و یک زن باردار یا کالسکه بچه هم باید امکان عبور از پیاده‌روها را داشته باشد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

۱۳۹۸/۰۹/۱۲