صدور مجوز قطعی واحد بین‌الملل فرشتگان توسط وزارت علوم

نویسنده : علی مقداری سرپرست واحد بین‌الملل فرشتگان، دانشگاه آزاد اسلامی

واحد بین‌الملل فرشتگان دانشگاه آزاد اسلامی با محوریت ارائه برنامه‌ها و رشته‌های تحصیلی برای «جامعه ناشنوا و کم شنوای کشور و منطقه» در استان تهران راه‌اندازی می‌شود. از این رو، تغییرات گسترده‌ای برای مناسب‌سازی محیط فیزیکی تخصیص یافته به این واحد آغاز شده است. در ابتدای امر برای اینکه بتوانیم مجوز قطعی این واحد دانشگاهی را از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اخذ کنیم پیگیری‌های زیادی انجام دادیم که خوشبختانه این مجوز با امضای وزیر علوم صادر شد و واحد فرشتگان اکنون می‌تواند عملا فعالیت خود را با مجوز قطعی آغاز کند. محلی برای این واحد دانشگاهی نیز در میدان صنعت تهران، ابتدای خیابان ایران‌زمین توسط دانشگاه آزاد اسلامی تامین شده که قرار است در این محل واحد بین‌الملل فرشتگان فعالیت خود را آغاز کند. پس از تحویل گرفتن این محل، با یک شرکت مشاور ساختمانی قرارداد بسته شد تا برای بازسازی و مناسب‌سازی محیط ساختمان متناسب با نیازهای جامعه افراد کم‌توان(با محوریت جامعه ناشنوایان) اقدامات لازم انجام شود.

هم‌اکنون نقشه‌ها و طرح‌های عمرانی بازسازی این واحد دانشگاهی، تقریبا به پایان رسیده و به‌زودی عملیات بازسازی آن شروع می‌شود تا پیمانکاران محیط را برای آنکه بتوانیم فعالیت آموزشی خود را در آن با فراغ بال آغاز کنیم، آماده کنند. همچنین اقداماتی نیز برای شناسایی افرادی که بتوانند با تخصص‌های علمی لازم به‌عنوان مدرس و هیات‌علمی جذب شوند، انجام شد. افرادی شناسایی شدند که فرآیند جذب را طی می‌کنند تا بتوان با آنها قرار داد همکاری منعقد کرد تا پس از پذیرش دانشجو از این افراد در دانشگاه استفاده کنیم. علاوه‌بر این، ما باید تحقیقات و مطالعاتی انجام دهیم که بتوانیم رشته‌های مناسب تحصیلی را برای جامعه مخاطب شناسایی کنیم که این اقدامات نیز تاحدودی انجام شده و رشته‌هایی نیز معین شدند که درخواست تایید آنها را به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و شورای گسترش دانشگاه آزاد اسلامی ارسال کرده‌ایم. زمانی که این فرآیند طی شود می‌توانیم رسما اعلام کنیم که ابتدا در چه رشته‌ها و مقاطعی پذیرش خواهیم داشت و بر اساس متقاضیان بتوانند انتخاب رشته کنند. شرایط و نحوه پذیرش نیز همزمان اعلام خواهد شد.

فعلا، ۲۴ رشته در مقاطع مختلف تحصیلی شناسایی شده اما به این معنی نیست که شروع فعالیت ما با ۲۴ رشته خواهد بود. به عبارتی در آغاز با تعدادی از این رشته‌ها که توان اجرای آن را از نظر هیات‌علمی و امکانات آموزشی داریم کار را آغاز خواهیم کرد. البته این موضوع نیازمند مطالعات بیشتری است که بعد از تایید وزارت علوم و دانشگاه آزاد اسلامی اعلام خواهد شد. همچنین چندی پیش فراخوان غیررسمی برای شناسایی و جذب پتانسیل‌های موجود در کشور که قابلیت‌های تدریس به زبان اشاره را دارند اعلام شد که در آن راستا نزدیک به ۷۰ رزومه به دست ما رسید. بعد از غربالگری، بررسی تخصص‌ها، نیازها و مصاحبه، این تعداد به حدود ۱۴ نفر تقلیل پیدا کرد. از این تعداد نیز، برخی اعضای هیات‌علمی تمام‌وقت و تعدادی پاره‌وقت خواهند بود که در حال طی کردن فرآیند معمول جذب هستند. بدیهی است در آینده برای توسعه رشته‌ها نیازمند جذب بیشتر و ترجیحا از بین جامعه مخاطب با تخصص‌های مورد نیاز هستیم. در مواردی شاید لازم باشد دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت برای اساتید متخصصی که تسلط به زبان اشاره ایرانی یا بین‌المللی را ندارند برگزار کنیم تا بتوانند عزیزان کم‌شنوا و ناشنوا را آموزش دهند.

منبع: فرهیختگان

۱۳۹۸/۰۴/۳۱

صدور مجوز قطعی واحد بین‌الملل فرشتگان توسط وزارت علوم