پذیرش دانشجوی واحد فرشتگان از بهمن ماه ۹۸ آغاز می‌شود

تهران- ایرنا- رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران گفت: پذیرش دانشجوی واحد فرشتگان که مختص معلولان است از بهمن ماه ۹۸ آغاز می‌شود.

سید محمودرضا آقامیری در آیین اختتامیه نخستین رویداد استارتاپ صنعت توانبخشی افزود: دانشگاه ‌آزاد اسلامی در سال گذشته اولین قدم برای ایجاد واحد بین المللی فرشتگان را برداشت که مختص معلولان است، البته این واحد به بهانه ناشنوایان راه اندازی می شود اما سایر معلولان هم حضور خواهند داشت.

وی اظهار داشت: اکنون خوشحالم، زیرا برای ایجاد این واحد نگران بودیم که آیا اعضای هیات علمی لازم را  که هم زبان اشاره را بدانند و هم توانایی این کار را داشته باشند، خواهیم داشت اما اینک تعداد بسیاری تحصیلکرده در این زمینه داریم و در خدمتشان هستیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران ادامه داد: اصطلاحات جدید در فضای کسب و کارها همچون استارتاپ ها، شتاب دهنده ها و مباحثی از این قبیل، این نوید را می دهد که باید تغییری در شرایط به وجود آوریم.

آقامیری با بیان اینکه حرکت انفجاری فناوری و تغییرات ساعتی در جهان دیگر اجازه نمی دهد سنتی فکر کنیم، گفت: دانشگاه آزاد هم در این فضا قرار گرفته و تلاش می کند که یک جهشی را از شرایط گذشته داشته باشد.

وی اضافه کرد: دانشگاه باید نسل خود را تغییر دهد ما در تلاشیم این اتفاق را شکل دهیم و در همین راستا یکی از واحدهای پیشرو واحد تهران غرب است. البته همه واحدهای استان تهران این تغییرات را آغاز کرده اند اما در واحد تهران غرب موضوع جدی تر پیش می رود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران افزود: در استان تهران ۴ سرای نوآوری کار و فعالیت خود را آغاز کردند که قرار است ۲۲ بهمن سه مورد آن افتتاح شود که یکی در خیابان آزادی و مربوط به واحد شهر قدس است، دیگری در شهرک غرب مربوط به واحد تهران جنوب است و واحد تهران غرب نیز احتمالا ۲۲ بهمن افتتاح شود.

آقامیری با بیان اینکه سرای خلاقیت و نوآوری در محل دانشکده هنر در تقاطع خیابان فلسطین قرار بود برنامه ریزی اولیه انجام شود، اظهار داشت: بعید می دانم این مرکز تا ۲۲ بهمن برای افتتاح آماده شود اما اصرار داریم در شرایط تحول فضای کسب و کار، دانشگاه آزاد برای خود مسیری را آغاز و باز کند.

حرکت به سمت دانشگاه مسئله‌محور

وی با اشاره به تغییر رویکرد دانشگاه آزاد گفت: ما  از فضای گذشته به سمت فضای جدید در حال حرکت هستیم و به سمت دانشگاه مسئله محور در حرکتیم. دانشگاهی که بتواند بر اساس نیازهای کشور فعالیت کند. کشور در مقطعی نیازی داشت حجم بالایی از افراد فارغ التحصیل داشته باشد اما امروز این استراتژی تغییر کرده و ما دیگر به دنبال این استراتژی نخواهیم بود.

آقامیری تصریح کرد: تلاش ما این است به سمتی حرکت کنیم که دانشگاه با برنامه علمی پیش رود به همین دلیل ۴۰ برنامه علمی بر اساس نیاز دستگاه های اجرایی و کشور تعریف شده است که ۱۰ مورد این برنامه ها مربوط به تهران است.

وی محور برنامه های تعریف شده را در حوزه هایی همچون حمل و نقل و مسایلی که دستگاه ها به دانشگاه ارجاع دادند و نیاز بوده ذکر کرد و افزود: پایان نامه های تمام دانشجویان مقطع ارشد و دکتری باید در این مسیر قرار گیرد و تایید شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران تاکید کرد: مسیری که دانشگاه آزاد طی می کرد مسیر هزینه محسوب می شد. اما امروز سرای نوآوری ایجاد و برنامه های علمی ارایه می شود که نیاز دستگاه ها را پاسخ میدهد به همین دلیل ما امروز این موارد را سرمایه گذاری می دانیم و تلاش می کنیم به سمتی رویم که دانشگاه آزاد به نسل جدید دانشگاه ها بپیوندد.

آقامیری با بیان اینکه تربیت دانشجو نیز در همین راستا است، اضافه کرد: تغییر رویکرد ما بر اساس قطب بندی و آمایش کشور است بدان معنا که دانشگاه های مختلف نمی توانند همه رشته ها را بپذیرند. امروز نیازها، توانایی و ظرفیت منطقه ای ارزیابی می شود و مورد توجه قرار می گیرد.

وی گفت: ۲ اتفاق دانشگاه فرشتگان مختص معلولان و دانشگاه فرشچیان مختص هنر ایجاد شده است و امید است دانشگاه استاد فرشچیان هم بتواند در کنار هنرمندان با روش های جدید نقش خود را ایفا کند.

علی وحدت رییس صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در این آیین گفت: ورود صندوق نوآوری به این حوزه از جنس اعانه، خیریه و کار اجتماعی نبود و کاملا اقتصادی نگاه می کنیم و تلاش نکردیم در یک رویداد اجتماعی نقش داشته باشیم چرا که حوزه دانش بنیان قرار است از بخش های دیگر اقتصادی تر باشد و ارزش افزوده بیشتری داشته باشد.
وی اظهار داشت: چند اتفاق بعد از این باید بیفتد، این بخش ظرفیت اقتصادی جدی دارد، مسیر حرکت برای اقتصادی شدن این اتفاق آن است که شما بتوانید شرکت دانش بنیان خود را تشکیل دهید، محصول خود را تولید کنید و با راه های مختلف آن را عرضه کنید.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی ادامه داد: دولت در دوره اخیر بزرگترین کارها را در حوزه فناوری انجام داده است، اکوسیستمی که اکنون شکل گرفته در این دولت اتفاق افتاده است، ۴۶۰۰ شرکت دانش بنیان، ۶۰۰۰ استارتاپ ها، شتاب دهنده ها ، ۲۵ صندوق پژوهش فناوری فعال و کارخانه های نوآوری که به زودی در شهرهای مختلف راه خواهد افتاد، ماحصل این اقدامات است.
وحید قبادی دانا رییس سازمان بهزیستی نیز گفت: این رویداد فناورانه پلی بین معلولان و دانشجویان است، کسانی که می توانند با ایده های خود خلاقانه مشکلات جامعه هدف ما را حل کنند.
وی اظهار داشت: خروجی این رویداد فناورانه پس از اینکه کسب و کار شکل بگیرد موضوع اشتغال می تواند باشد، اشتغال افراد دارای معلولیت و کسانی که این افراد را به کار می گیرند.
رییس سازمان بهزیستی ادامه داد: هر کارآفرینی که امروز افراد دارای معلولیت را به کار می گیرد به ازای هر فرد ۵۰ میلیون تومان وام بدون بهره می تواند استفاده کند و همچنین از حق بیمه صندوق کارفرما می تواند معاف باشد. یعنی کارفرما دیگر حق و بیمه صندوق کارفرما را به تامین اجتماعی پرداخت نمی کند./

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی

۱۳۹۸/۰۹/۱۴