مترجم ناشنوایان در سرای محله‌های تهران مستقر می‌شوند

شهرری ـ ایرنا ـ مدیرکل سلامت شهرداری تهران با اشاره به اینکه بهره‌مندی از خدمات شهری برای تمام قشرها از مصادیق اصلی عدالت اجتماعی است، گفت: مترجم ناشنوایان به منظور تسهیل ارتباط افراد کم شنوا و ناشنوا با مسئولان سراهای محلات ۲۲ گانه تهران در این مکان‌ها مستقر می‌شوند.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه ۲۰، زینب نصیری در مراسم بهره برداری از طرح‌های مناسب سازی سرای محله شهادت شهرری اظهار داشت: این طرح با مشارکت شهرداری تهران، کانون ناشنوایان و انجمن خانواده ناشنوایان در سراهای محلات اجرا می شود.

وی با اشاره به اینکه روزانه تعداد بسیار زیادی از افراد کم شنوا و ناشنوا به مراکز مختلف دولتی از جمله سراهای محلات مراجعه می کنند، عنوان کرد: حضور مترجم برای افراد ناشنوا باعث ارائه خدمت مطلوب و مناسب برای این قشر آسیب پذیر جامعه می شود.

نصیری ادامه داد: ناشنوایان با وجود مترجمان در سراهای محلات به راحتی می توانند با زبان اشاره منظور و خواسته خود را از مسئولان شهرداری مطالبه کنند و همین امر باعث رضایتمندی این افراد از دستگاه‌های خدمات رسان را محیا می کند.

مدیرکل سلامت شهرداری تهران در ادامه با بیان اینکه یکی از نیازهای مهم افراد دارای معلولیت تردد سهل و آسان در سطح شهر است، تصریح کرد: طرح مناسب سازی یک سرای محله با رعایت استانداردها در هر منطقه طی سال جاری آغاز شده و تلاش می شود تا پایان سال این میزان در هر محله به ۲ برابر افزایش یابد.

نصیری اظهار داشت: با مناسب سازی سرای محلات تردد افراد دارای معلولیت جسمی، حرکتی و افراد ناشنوا و نابینا تسهیل می شود، برای کمک به افراد معلول جامعه نه ‌تنها دستگاه‌های دولتی و عمومی‌ بلکه باید تمام آحاد جامعه وارد عمل شوند.

وی یادآور شد: تمامی دستگاه‌ها و سازمان‌های باید ورودی ادارات و مراکز خدمات رسانی خود را برای ورود افراد معلول مناسب سازی نمایند و همچنین باید مردم و اصناف ورودی مغازه‌ها، پاساژها، فروشگاه‌ها و سایر اماکن خود را رمپ‌گذاری کنند تا به افزایش رفاه این قشر از شهروندان کمک شود.

نصیری اظهار داشت: طبق آمار سازمان بهزیستی کشور ١۵ درصد از جامعه را معلولان تشکیل می‌دهند که با محاسبه آمار جمعیت سالمندی، مادران باردار و بیماران دچار معلولیت موقت این رقم به حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد می رسد که آمار بالایی است.

وی گفت: مناسب سازی مصداق اولیه عدالت اجتماعی در شهر است و چنانچه این اقدام در شهرها انجام نشود، حضور بسیاری از افراد در شهرها محدود می شود و ما در مجموعه مدیریت شهری در راستای جلب مشارکت جامعه معلولان، وظیفه بسترسازی برای حضور افراد معلول در شهر را داریم.

مراسم بهره برداری از طرح‌های مناسب سازی سرای محله شهادت با حضور زینب نصیری مدیر کل سلامت شهرداری تهران، فرهاد افشار شهردار و جمعی از مسئولان و معلولان جنوب تهران در سرای محله شهادت شهرری برگزار شد.

منطقه ۲۰ (شهرری) جنوبی‌ترین منطقه شهری شهرداری تهران است و دارای پنج ناحیه داخل محدوده و ۲ ناحیه خارج محدوده و ۲۱ محله است.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۸/۰۹/۲۸