افزایش قیمت وسایل توانبخشی/ معلولان توان خرید ندارند

مدیرعامل انجمن دفاع از حقوق معلولان گفت: قیمت وسایل توانبخشی معلولان به حدی افزایش یافته که حتی بهزیستی از خریدن ویلچر سر باز می‌زند و فقط هزینه خرید ۸۰۰ هزار تومانی می دهد.

علی همت محمود نژاد در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: متأسفانه عدم افزایش بودجه قانون حمایت از حقوق معلولان متناسب با تورم و گرانی‌های موجود جامعه و شیوع ویروس کرونا که بسیاری از آحاد جامعه را تحت شعاع قرار داده، زندگی معلولان و خانواده‌های آنان را با مشکل مواجه کرده است.

وی با اشاره به اینکه اعتبار اجرای قانون جامع حمایت از معلولان در سال جاری ۱,۳۰۰ میلیارد تومان است گفت: با توجه به اینکه حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار معلول در کشور زندگی می‌کنند، سرانه سالانه معلولان از بودجه دولتی تنها ۹۲۸ هزار تومان و سرانه ماهیانه معلولان تحت پوشش بهزیستی کمتر از ۸۰ هزار تومان یعنی حدود ۴ دلار می‌باشد.

وی با انتقاد از سازمان مدیریت و برنامه ریزی اظهار داشت: سازمان مدیریت با چه حقی از اجرای ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان مبنی بر دریافت مستمری معادل حداقل حقوق با دستمزد کارگری سرباز می‌زند. این در حالی است که مستمری معلولان معادل یک بیست و چهارم تعریف شده در قانون است که به آنها اختصاص پیدا می‌کند.

مدیرعامل انجمن دفاع از حقوق معلولان گفت: در حالی که هزینه یک بسته ایزی لایف از ۱۵ هزار تومان به ۸۵ هزار تومان افزایش یافته است مستمری معلولان در سال ۹۹ فقط با ۱۵ درصد افزایش مواجه شده است و این اقدام هیچ گونه سنخیتی با عدالت، مبارزه با فساد و رفع تبعیض ندارد.

محمود نژاد افزود: ما انتظار داشتیم با آغاز به کار مجلس شورای اسلامی بودجه قانون حمایت از معلولان در سال ۹۹ مجدداً ترمیم شود اما متأسفانه تا کنون شاهد هیچ گونه واکنشی از طرف مجلس برای ترمیم بودجه نبوده‌ایم.

وی همچنین بخشی از تقصیرات را به گردن کمیسیون اصل ۹۰ مجلس انداخت و گفت: این کمیسیون به چه حقی به دولت اجازه می‌دهد تا بودجه لازم لایحه حمایت از حقوق معلولان را برای معلولین اختصاص ندهد.

مدیرعامل انجمن حمایت از حقوق معلولان ایران به گرانی وسایل توانبخشی از قبیل ویلچر، عصا و سمعک اشاره کرد و گفت: قیمت این وسایل به حدی افزایش یافته که حتی بهزیستی از خریدن ویلچر سر باز می‌زند و دیگر به معلولان فقط هزینه خرید ویلچر تا سقف ۸۰۰ هزار تومان را می‌دهد در حالی که این مبلغ بین یک چهارم تا یک هشتم هزینه ویلچر مناسب است و معلولان توان خرید آن را ندارند.

محمود نژاد همچنین به حذف باطری سمعک برای ناشنوایان اشاره کرد و افزود: حذف باطری سمعک ناشنوایان با توجه به گرانی آن و عدم دسترسی این افراد موجب انزوای ناشنوایان در جامعه شده است.

منبع: خبرگزاری مهر

۱۳۹۹/۰۶/۰۸