• صفحه اصلی
  • >
  • تاریخچه انجمن خانواده ناشنوایان ایران

تاریخچه انجمن خانواده ناشنوایان ایران

تاريخچه تأسيس

قبل از تأسيس انجمن، خانواده­هاي ناشنوا محل مناسبي نداشتند كه بتوانند همانند مردم عادي از امكانات اجتماعی، تفريحي، فرهنگي و … بصورت فردي و گروهي بهره­مند شوند و علاوه بر اين نبود محلي مناسب براي فعاليت بانوان ناشنوا كه از نظر اجتماعي با محروميت بيشتري مواجه بودند و همچنين مسائل و عوامل مختلف مربوط به ناشنوايان، زمينه را براي تأسيس انجمن خانواده ناشنوايان ايران فراهم ساخت.

اين انجمن با پيشنهاد گروهي از خانواده­هاي ناشنوا و حمايت سركار خانم ثمينه باغچه بان دختر گرانقدر زنده ياد استاد جبار باغچه بان مدير عامل وقت سازمان ملي رفاه ناشنوايان (انجمن خانواده ناشنوايان ايران) بنيان نهاده شد و مورد استقبال پرشور كليه خانواده­هاي ناشنوا قرار گرفت.

اساسنامه اين انجمن پس از بحث و تبادل، به اتفاق آراء تصويب و سپس به معرفي و انتخاب اعضاي هيئت مديره پرداخت كه با اكثريت آراء آقايان: مرحوم سيد رضا قلي شهيدي، حسن تقوي و خانم نسرين ظلي به عنوان اعضاي هيئت مديره انجمن برگزيده شدند. بدين صورت انجمن به عنوان سازمان غير دولتي، غير سياسي، غير انتفاعي و عام المنفعه شكل گرفت و در اداره­ي كل ثبت شركت­ها و مؤسسات غير تجاري به شماره ۱۷۲۱ به ثبت رسيد.

اولين جلسه مجمع عمومي انجمن خانواده ناشنوايان ايران در تاريخ ۹ ارديبهشت ماه سال ۱۳۵۱ با حضور  اعضا و كليه خانواده­هاي ناشنوا (در حدود ۵۰ نفر) تشکیل گردید و اکنون بیش از ۵۰۰۰ نفر به عضویت پرداختند.

بطور خلاصه اهداف تأسيس انجمن خانواده ناشنوايان به شرح ذيل است:

اهداف انجمن عبارتند از:

  1. كوشش در جهت بالا بردن سطح فرهنگ و بينش اسلامي و احیای حقوق شهروندی افراد ناشنوا.
  2. تلاش در جهت برخورداري افراد ناشنوا از امكانات تكنولوژي پيشرفته و تحقق اصل تساوي با افراد جامعه در همه زمینه­ها از جمله آموزش، اشتغال، بهداشت، درمان، بیمه و سایر موارد توانبخشی و توانمندسازی در کلیه شئون اجتماعی.
  3. آموزش نيروي انساني مرتبط به امور ناشنوايان با همكاري سازمانهای ذیربط.
  4. برگزاري همايش­هاي علمي و اردوهاي تفريحي­، سياحتي­، زيارتي و گردشگري جهت آشنا ساختن افراد ناشنوا با فرهنگ مردم درون و برون مرزي پس از کسب مجوز از مراجع ذیصلاح.
  5. توسعه ارتباطات علمي و فرهنگي با سازمانهاي غير دولتي ناشنوايان جهان و خصوصاً فدراسيون جهاني ناشنوايان.
  6. ارائه آموزش­های ازدواج، پیشگیری و مشاوره خانواده به افراد ناشنوا با هماهنگی سازمانهای ذیربط.
  7. تاسیس بانک اطلاعاتی، ایجاد شرکت­های تعاونی چند منظوره (اشتغالزایی)، تهیه سایت روزآمد و نشریه انجمن، ایجاد نمایشگاه­های در ارتباط با دستاوردهای علمی، فرهنگی و هنری و ارائه طرح­هایی خدمات توانبخشی ناشنوایان پس از هماهنگی با سازمان­های ذیربط.
  8. ایجاد کمیته­های مختلف زیر نظر انجمن و تلاش و برنامه­ریزی در جهت تامین منابع مالی در راستای اهداف مورد نظر انجمن.

روش اجرایی اهداف:

  1. تهیه آمار و جمع آوری اطلاعات در همه زمینه­ها از افراد ناشنوا (بانک اطلاعات).
  2. مشارکت و همکاری در گسترش فعالیت­های علمی، فرهنگی، آموزشی، هنری و غیره.
  3. ایجاد سایت روزآمد و فراگیری به عنوان منبع اطلاعاتی انجمن و داشتن فصلنامه خبری، فرهنگی، هنری و آموزشی پس از کسب مجوز از مراجع ذیصلاح.
  4. تعامل، همکاری و ارتباط مستمر با شعبات انجمن­های خانواده ناشنوایان سراسر کشور در جهت کمک به افزایش دانش و مهارت، اطلاع رسانی و برگزاری همایش سالیانه و آموزش مدیریت در جهت بهبودی وضعیت انجمن ها.
  5. ایجاد تفاهم و وحدت و همکاری بین تشکل­های فعال غیردولتی در سطح منطقه و بین المللی به منظور تبادل اطلاعات و استفاده از تجربیات مشترک و عضویت در آنها.
  6. همکاری و تفاهم کامل با سازمان بهزیستی کشور و استان­ها در جهت توسعه فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی و تحقق زندگی بهتر برای قشر ناشنوا.
  7. فراهم ساختن شرایط و بهره­گیری بهینه از امکانات و تلاش در جهت افزایش و تقویت منابع مالی در راستای اهداف مورد نظر انجمن.
  8. ایجاد شعبات و دفاتر نمایندگی در مراکز استان و شهرها به منظور اجرای اهداف و حمایت از افراد ناشنوای محروم سراسر کشور.

(به اميد پيشبرد اهداف ناشنوايان)